De dagopvang

Op onze beide locatie dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Bij Eigenwijs hebben we plek voor 10 kindjes en bij Wijsneus 32 verdeeld over 2 stamgroepen. Eigenwijs en Wijsneus zijn allebei van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 tot 18.30 uur. Alleen tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten.

Met leuke activiteiten, passend speelmateriaal en een stimulerende inrichting voor iedere leeftijd zorgen we ervoor dat alle zintuigen geprikkeld worden.

Dagritme en portfolio

We houden ons aan een basisritme, waarin fruit eten, lunch, buitenspelen en dergelijke terugkomen. Maar we snappen ook heel goed dat elk kind uniek is. Daarom overlegt de leidster altijd met je over het ideale ritme van jouw kind. We vinden het belangrijk dat jouw kindje zich veilig en geliefd voelt bij ons op groep en dat iedere ouder met een gerust gevoel weer weg kan gaan.

Regelmatig sturen we foto’s en video’s van de avonturen van jouw kind, zo kun je zien wat je kindje meemaakt bij ons op de groep. Als je dit niet wilt kun je dit ook aangeven bij inschrijving. Ook houden we een portfolio bij, waarin de activiteiten van en verhalen van jouw kindje staan.

Op onze dagopvang werken we voor de dagelijkse overdracht met KOVnet. Hierin staat niet alleen het dagritme, maar ook de bijzonderheden van de dag. Natuurlijk doen we ook een mondelinge overdracht als je jouw kindje komt ophalen.

Thema’s en fruithap

Op onze dagopvang werken we met de voorschoolse methode Piramide doormiddel van thema’s waardoor kinderen zich ook snel vertrouwd voelen bij ons.

Onze leidsters maken elke dag verse fruithapjes voor jouw kindje. Hierin werken we zoveel mogelijk met fruit van het seizoen. Hierdoor hebben we altijd het lekkerste fruit en leren kinderen verschillende smaken kennen. In overleg kunnen we ook voor verse groentehapjes zorgen. En omdat we tot 18.30 uur open zijn, kunnen we je kindje ook vast klaar voor hun bedje maken – lekker hun pyjamaatje aan.  Als er twee leidsters aanwezig zijn doen we de kinderen ook nog lekker in bad.

Meer dan alleen een opvang

Binnen onze opvang willen we zo flexibel mogelijk te zijn, zo kun je met al je hulpvragen bij ons terecht. Ook organiseren we regelmatig cursussen en informatieavonden voor onze ouders. Bijvoorbeeld babymassage, gezonde voeding voor kinderen en EHBO bij kinderen. We doen er alles aan om het zo veilig, leuk en gezellig mogelijk te maken voor zowel ouder als kind.

Nieuwsgierig? Je bent altijd welkom om te komen kijken! Ben je al overtuigd? Schrijf je kindje bij ons in!