Dagopvang Eigenwijs

Op deze groep hebben we plek voor 10 eigenwijze kindjes. Onze deuren zijn vanaf 07.00 uur open en sluiten weer om 18.30 uur. Zo is er altijd een moment dat het jou uitkomt om je kindje te brengen. Wij zijn 50 weken per jaar geopend. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten.

Met leuke activiteiten, passend spelmateriaal en een stimulerende inrichting voor iedere leeftijd zorgen we ervoor dat alle zintuigen geprikkeld worden.

Dagritme en portfolio

Op de groep houden we ons aan een basisritme, waarin fruit eten, lunch, buitenspelen en dergelijke terugkomen. Maar we snappen ook heel goed dat elk kind uniek is. Daarom overlegt de leidster altijd met je over het ideale ritme van jouw kind. We vinden het belangrijk dat jouw kindje zich veilig en geliefd  voelt bij ons op groep en dat iedere ouder met een gerust gevoel weer weg kan gaan.

Regelmatig sturen we foto’s en video’s van de avonturen van jouw kind bij Eigenwijs, zo kun je zien wat je kindje meemaakt bij ons op de groep. Als je dit niet wilt kun je dit ook aangeven bij inschrijving. Ook houden we een portfolio bij, waarin de activiteiten van en verhalen van jouw kindje staan. Na twee jaar neemt de peutergroep van Eigenwijs dit portfolio over en daar wordt het portfolio verder aangevuld met nieuwe avonturen.

Op onze dagopvang werken we voor de dagelijkse overdracht met een overdrachtsmap. Hierin staat niet alleen het dagritme, maar ook de bijzonderheden van de dag. Natuurlijk doen we ook een mondelinge overdracht als je jouw kindje komt ophalen.

Thema’s en fruithap

Op onze peutergroep werken we met de voorschoolse methode Piramide. Hierin werken we met thema’s, die we ook doortrekken naar de dagopvang. Hierdoor houden we een lijn tussen de twee groepen, waardoor kinderen zich ook snel vertrouwd voelen bij Eigenwijs.

Onze leidsters maken elke dag verse fruithapjes voor jouw kindje. Hierin werken we zoveel mogelijk met fruit van het seizoen. Hierdoor hebben we altijd het lekkerste fruit en leren kinderen verschillende smaken kennen. In overleg kunnen we ook voor verse groentehapjes zorgen. En omdat we tot 18.30 uur open zijn, kunnen we je kindje ook vast klaar voor hun bedje maken – lekker hun pyjamaatje aan.  Als er twee leidsters aanwezig zijn doen we de kinderen ook nog lekker in bad.

Meer dan alleen een opvang

Binnen onze opvang willen we zo flexibel mogelijk zijn, zo kun je met al je hulpvragen bij ons terecht. Ook organiseren we regelmatig cursussen en informatieavonden voor onze ouders. Bijvoorbeeld babymassage, gezonde voeding voor kinderen en EHBO bij kinderen. We doen er alles aan om het zo veilig, leuk en gezellig mogelijk te maken voor zowel ouder als kind.

Nieuwsgierig? Je bent altijd welkom om te komen kijken! Ben je al overtuigd? Schrijf je vast in!