Wijsneusje

Naast onze peuteropvang hebben we ook een kinderdagverblijf. Wijsneusje is onze dagopvang, hier vangen wij de allerkleinsten op. Wij zijn ons heel erg bewust dat wij het meeste kostbare bezit van ouders opvangen. Wij streven er met zijn allen naar, om voor ieder kind een veilig en betrouwbare plek aan te bieden. We zorgen dat alle kindjes zichzelf kunnen ontwikkelen en stimuleren het samenspelen. Kindjes mogen bij Wijsneusje zijn, wie ze zijn.

Op Wijsneus hebben we plek voor 10 eigenwijze kindjes. Onze deuren zijn vanaf 07.00 uur open en sluiten weer om 18.30 uur. Zo is er altijd een moment dat het jou uitkomt om je kindje te brengen. Wij zijn 50 weken per jaar geopend (met uitzondering van feestdagen).

  • Nieuwjaarsdag
  • 2e Paasdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e Pinksterdag
  • Koningsdag
  • 1e en 2e kerstdag

Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij 2 weken gesloten. Met leuke activiteiten, passend spelmateriaal en een stimulerende inrichting voor iedere leeftijd zorgen we ervoor dat alle zintuigen geprikkeld worden.

Dagritme en portfolio

Op de groep houden we ons aan een basisritme, waarin fruit eten, lunch, buitenspelen en dergelijke terugkomen. Maar we snappen ook heel goed dat elk kind uniek is. Daarom overlegt de leidster altijd met jou over het ideale ritme van jouw kindje. We vinden het belangrijk dat jouw kindje zich veilig voelt bij ons op de groep en dat iedere ouder met een gerust gevoel weg kan gaan.

Regelmatig sturen we je foto’s en video’s van de avonturen van jouw kindje bij Wijsneusje, zo kun je zien wat je kindje meemaakt bij ons op de groep. Als je dit niet wilt kun je dit ook aangeven op het intakeformulier. Ook houden we een portfolio bij, waarin de activiteiten en verhalen van jouw kindje staan. Na twee jaar neemt Eigenwijs dit portfolio over en daar wordt het portfolio verder aangevuld met nieuwe avonturen.

Bij Wijsneusje werken we met een dagelijkse overdracht via de ouderapp. In deze overdracht staat niet alleen het dagritme, maar ook de bijzonderheden van de dag. Natuurlijk doen we ook een mondelinge overdracht als je jouw kindje weer komt halen.

Thema’s, fruithap en babymassage

Wijsneusjes is gelinkt aan de peutergroep Eigen Wijs. Op onze peutergroep werken we met de voorschoolse methode Piramide. Hierin werken we met thema’s, die we ook doortrekken naar Wijsneusjes. Hierdoor houden we een lijn tussen de twee groepen, waardoor kinderen zich ook snel vertrouwd voelen bij Eigenwijs.

Bij Wijsneusjes maken onze leidsters elke dag verse fruithapjes voor jouw kindje. Hierin werken we zoveel mogelijk met fruit van het seizoen. Hierdoor hebben we altijd het lekkerste fruit en leren kinderen verschillende smaken kennen. In overleg kunnen we ook voor verse groente hapjes zorgen. En omdat we tot 18.30 uur open zijn, kunnen we je kindje ook vast klaar voor hun bedje maken – lekker hun pyjamaatje aan. Als er twee leidsters aanwezig zijn doen we de kinderen ook nog lekker in bad. Ook hebben onze leidsters een cursus babymassage gevolgd, waardoor we de dag heerlijk relaxt kunnen maken voor uw baby. Meer dan alleen een opvang.

Binnen onze opvang willen we zo flexibel mogelijk te zijn, met al je hulpvragen kun je bij ons terecht. Ook organiseren we regelmatig cursussen en informatieavonden voor onze ouders. Bijvoorbeeld babymassage, gezonde voeding voor kinderen en EHBO bij kinderen. Bij Wijsneusjes doen we alles aan om het zo veilig, leuk en gezellig mogelijk te maken voor zowel ouder als kind. Nieuwsgierig? Je bent altijd welkom om te komen kijken! Ben je al overtuigd? Schrijf je vast in met het inschrijfformulier!